Robotik Mühendisi ne iş yapar?
2023 Yükselen Meslekler Listesi, son beş yılda en hızlı büyüyen 15 işi belirlemek için LinkedIn verilerini kullanan bir çalışmadır. LinkedIn’in 15 meslekten oluşan listesine göre birinci sırada Oyun Tasarımcısı (oyun tasarımcısı)Saniye Blockchain Geliştiricisiüçüncü sırada ise Büyüme Uzmanı oradaydı. Listede on birinci Robotik Mühendisi bulunur. Peki Robotik Mühendisibu ne işe yarıyor? Hangi departmanlarda çalışıyor? Hangi beceriler gereklidir? Detaylar burada…
Linkedin listesine göz atın: İşte yükselen işler: LinkedIn’e (2023) göre talep gören, tanınan 15 pozisyon
Robotik Mühendisi Ne İş Yapar?
LinkedIn bunu şöyle açıklıyor: “ Robotik mühendisleri, başta imalat olmak üzere birçok endüstride kullanılan robotların ve robotik sistemlerin tasarımından, geliştirilmesinden ve konfigürasyonundan sorumludur. Ayrıca bu sistemleri test etmek için yazılım sistemleri oluşturuyorlar.”
Robotik Mühendisi, robotların tasarımını, geliştirilmesini ve üretimini yöneten ve koordine eden bir mühendistir. Bu mühendisler, robotların mekanik, elektronik, yazılım ve sensör sistemlerini tasarlamak, kodlamak, test etmek ve hata ayıklamaktan sorumludur. Ayrıca, robotların aslına uygun ve etkili bir şekilde çalışmasını ve uygun şekilde etkileşim kurmasını sağlamak için gerekli kontrol sistemlerini ve algoritmaları geliştirirler. Bir Robotik Mühendisi, endüstriyel, tıbbi, eğitim veya araştırma robotlarının tasarımı ve üretiminde çalışabilir.
BECERİLER, BRANŞLAR, İLLER
LinkedIn verilerine göre işletme hakkında değerli bilgiler şu şekilde:
| En yaygın yetenekler: Robotik, Proses Otomasyonu, C# | En yaygın kesintiler: Profesyonel Hizmetler, Prodüksiyon, Teknoloji ve Medya | En çok işe alınan pozisyonlar: İstanbul | Mevcut cinsiyet dağılımı: kadın (%34); Erkek (%66) | Bu rolden önceki medyan deneyim yılı: 1.7 | Bu unvanın devredildiği durumlar: Yazılım Mühendisi, İş Analisti | Uzaktan çalışabilme özelliği: %6.1