Haber

Pervin Buldan Van’da: “Kadınlar Değişecek, Dönüşecek, Yönetecek, Nokta. Kadınlar Yönetecek”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti’nin Van’da düzenlenen ‘Kadınlar Buluşması’nda konuştu. Buldan, “Seçimlerin asıl sahibi kadınlar biziz, bu ülkenin en önemli gücü biziz… Burada sizlerin huzurunda söz veriyoruz. Kadınlar değişecek, dönüşecek, yönetecek, devredecek. Kadınlar yönetecek.” Kadınlar olarak bu ülkeyi yönetmeye adayız” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Van’da; kadın milletvekili adaylarıyla Kadın Buluşması düzenledi. Buldan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İŞLETİM KALIPERİ: Seçimlere 18 gün kaldı. Biz bu 18 günün nasıl geçeceğini düşünürken iktidar kadınları, gençleri ve siyasetçileri siyasi soykırım operasyonlarıyla gözaltına aldı. Seçimler yaklaşırken gerçekleştirilen bu gözaltı operasyonunun bir komplo operasyonu olduğunu söylemek isterim. Seçim güvenliğini sağlayacak hukukçulara, çalışacak meslektaşlarıma, sahneye çıkıp türkülerini söyleyecek sanatçı arkadaşlarıma. Bu operasyonları yapanlar, devlet bu meydana iyi baksın; Kadınların sloganlarına, dik duruşlarına, özgürlük mücadelelerine sahip çıksınlar. Saraylarını sallayan, sallayan kadınlar gümbür gümbür geliyor. Bugün burada büyük bir moral ve coşkuyla kadın mitingimizi gerçekleştiriyoruz. Hakkari’de aldığımız coşku ve morali bugün Vanlı kadınlarla tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Bu meydana iyi baksınlar ve bu meydandan atılan sloganları dinlesinler.

BİTMEYECEĞİZ, VAR OLMAYACAĞIZ, VARIZ, VAR OLACAĞIZ:

ARKALARINA BAKMADAN GİDİYORLAR: AKP 21 yıldır bu ülkeyi yönetiyor ama 18 gün sonra yok olacak. 18 gün sonra gidecekler, bitecekler. Hızla göndeririz, arkalarına bakmadan giderler. Bugün bu ülkede bu kadının iradesi varsa, kadının emeği varsa, bu kadınların güçlü bir birlikteliği varsa bu AKP’nin bu ülkede siyasi olarak yok olduğunun göstergesidir. 21 yıldır bu ülkede yaşayan her türden insana ama özellikle kadınlara zulmettiler. Kadınları açlığa, sefalete, yoksulluğa mahkum ettiler. Kadınlar artık pazara gidip alışveriş yapamıyor, pazara gidip alışveriş yapamıyor. Çocuklar okula aç gidiyor, aç yatıyor. Ayşe Teyzenin, Fatma Teyzenin mutfağında tencere kaynamaz. Bu en büyük zulümdür, kadına yapılan en büyük zulümdür. Kadınların çoğu zamlarla, enflasyonla Türkiye’ye ne yaptıklarını biliyor. Çünkü en çok biz kadınlar acı çekiyoruz. Kadınların şiddete maruz kaldığı, yok sayıldığı, kadın emeğinin sömürüldüğü, iş güvencesinin olmadığı bir ülke yaratan AKP iktidarını gönderecek olan biz kadınlar, kadın emeğidir.

KADIN DEĞİŞECEK, DÖNÜŞECEK, YÖNETECEK, NOKTA: Seçimlerin asıl sahibi biziz, bu ülkenin en kıymetli gücü biziz. AKP-MHP ittifakı kadınlardan oy almak için meydanlara çıkmıyor, sokaklarda yürüyor, evlerde dolaşıyor ve kadınlardan oy istiyor. Vanlı Hanımlar, Yeşil Sol Parti’nin 8 adayını Van’da Meclis’e göndermeye hazır mısınız? 8-0 yapmaya hazır mısın? Ben sözümü Vanlı kadınlardan aldım ve size söz veriyorum ki Vanlı kadın milletvekilleri iradenize, sesinize, renginize benimle birlikte mecliste sahip çıkacak. İşte huzurunda konuşuyoruz. Hanımlar değişecek, dönüşecek, idare edecek, nokta. Hanımlar yönetecek sevgili dostlarım. Türkiye’yi yöneteceğiz, kadın olarak yöneteceğiz. Parlamentoda ve hayatın her alanında kadınlar olarak bu ülkeyi yönetmeye adayız. Şimdi tüm Van halkının oyununa talip olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim.

AKP’nin eski il başkanı geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak ‘Vanlılar AKP’ye oy vermeyecek’ dedi. Kendileri söylüyor, açıkça ifade ediyorlar. Van halkı AKP’ye değil Yeşil Sola oy verecek, 8 milletvekili seçecek diyoruz. Minibüsü Yeşil Sol rengine boyayacağız. Sadece Van’ı değil, Diyarbakır’ı, Iğdır’ı, Kars’ı, İstanbul’u, İzmir’i, Kayseri’yi, Tekirdağ’ı, Edirne’yi, Türkiye’nin her karış karışını Yeşil Sol’a boyayacağız. Mor rengimizi yeşil sol renk ile Türkiye’nin dört bir yanında bayrak dalgaları ile süsleyeceğiz. Bunları başarmak için kadınların 14 Mayıs’a kadar çok çalışması gerekiyor. İkna olmayan ve bize oy vermeyen kesimler varsa kadınlar bizim yerimize gidip onları ikna edip oylarını isteyip Van’ın iradesine, seçim iradesine katkı sunacak. Vanlı kadın arkadaşlarıma ve yoldaşlarıma yürekten inanıyorum. Bunu başaracağınıza ve bu başarıya ortak olacağınıza yürekten inanıyorum.

AKP’Yİ 14 MAYIS’TA TOGG’A GEÇİRECEĞİZ:

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu